top of page

Support voor oudere onderdelen stopt niet bij Loxone, wel bij sommige anderen

Het nieuwste incident dat me deze blog doet schrijven is de aankondiging van Philips Hue dat de support voor de Hue Bridge 1.0 stopt op 30 april 2020. Dan heb je als particulier geïnvesteerd in die apparatuur en na 5 jaar wordt je verplicht om opnieuw te investeren om de installatie werkend te houden.

Bij Loxone wordt een héél andere politiek gehanteerd: Een Loxone miniserver zorgt ervoor dat elke extensie via een link steeds de laatste update zal krijgen. Zo blijven alle extensies werken, zelf met de nieuwste server van Loxone. De server zorgt zelf voor deze update, zodat strikt genomen zelf een internet-verbinding niet noodzakelijk is.


Enkele van de onderdelen: een miniserver en een Extension.


In de bovenstaande figuur kan je zien dat bij een opvraging van de status van de server en extensies de versie aantoont of iets compatibel is. Als dat niet het geval is, dan doet de softwareversie van Loxone Config de update tot een toestel of extensie wel kan werken.

Voorbeeld: De air Base extensie uit het voorbeeld is al 11 jaar oud, maar werkt hier samen met de nieuwste server en nieuwste versie van Loxone config.

343 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page