AI Shape Domotica white

gebruiksvriendelijke domotica professionele installatie of zelfbouw verzending in heel België

Support voor oudere onderdelen stopt niet bij Loxone, wel bij sommige anderen

Het nieuwste incident dat me deze blog doet schrijven is de aankondiging van Philips Hue dat de support voor de Hue Bridge 1.0 stopt op 30 april 2020. Dan heb je als particulier geïnvesteerd in die apparatuur en na 5 jaar wordt je verplicht om opnieuw te investeren om de installatie werkend te houden.

Waar vond ik dit incident: Op de website van Philips Hue (https://www2.meethue.com/en-us/support/end-of-support-policy) en op een onafhankelijke site in Nederland (https://www.onemorething.nl/2019/05/philips-hue-oude-bridge-wordt-uitgefaseerd/?utm_source=google&utm_medium=organic)

cbe efebdcadbacce~mv

Bij Loxone wordt een héél andere politiek gehanteerd: Een Loxone miniserver zorgt ervoor dat elke extensie via een link steeds de laatste update zal krijgen. Zo blijven alle extensies werken, zelf met de nieuwste server van Loxone. De server zorgt zelf voor deze update, zodat strikt genomen zelf een internet-verbinding niet noodzakelijk is.

cbe adffffbbd~mv

Enkele van de onderdelen: een miniserver en een Extension.

In de bovenstaande figuur kan je zien dat bij een opvraging van de status van de server en extensies de versie aantoont of iets compatibel is. Als dat niet het geval is, dan doet de softwareversie van Loxone Config de update tot een toestel of extensie wel kan werken.

Voorbeeld: De air Base extensie uit het voorbeeld is al 11 jaar oud, maar werkt hier samen met de nieuwste server en nieuwste versie van Loxone config.

Bekijk onze andere blogs

1-fase energiemeter tree
Nieuwe energiemeters van Loxone: direct correct uitleesbaar!
Eenvoudige integratie dankzij Tree technologie De nieuwe apparaten aansluiten – Tree zoekopdracht starten en in Loxone...
cb09e5_4504d613ac4f4cd881d74b25b0c7efdamv2
NIEUW: Loxone Modbus AIR
Er is nieuws van de productontwikkelingsafdeling van Loxone: met de gloednieuwe Modbus Air kan je jouw...
cb09e5_0b84ed4ae6374696a1f69a92c967b524mv2
Eenvoudige integratie van Hörmann componenten
Met de nieuwe Hörmann Air kan je als Loxone Partner de verschillende types Hörmann motoren naadloos...

Je domoticasysteem uitbreiden?

Bestel vandaag nog je elektronica in onze webshop!