AI Shape Domotica white

Energie­manage­ment voor het milieu & je portemonnee

Verstandig energiemanagement is voordelig voor het milieu én je portemonnee. Daarenboven belast je het elektriciteitsnetwerk niet of minder tijdens de piekuren. Hoe je jouw energieverbruik in de hand houdt? Door het met domotica efficiënt te maken. Dankzij een geautomatiseerd systeem hoef je je verbruik zelf niet in de gaten te houden. Als er ergens in huis of op je werkplek een installatie nodeloos elektriciteit verbruikt, kan het systeem die bijsturen (bv. verlichting, zonwering of multimedia).

Het enige dat je daarvoor hoeft te doen, is een miniserver van Loxone correct instellen. Die taak kan je met een gerust hart aan ons overlaten. Wij weten precies hoe we jouw energieverbruik kunnen inschatten. Verder kunnen we apparaten van Bosch, Siemens, Neff & Gaggenau slim maken en niet-slimme installaties bij het systeem betrekken (bv. warmwaterboilers).

tablet aan de muur .
shutterstock ()

Extra voordeel voor wie zonnepanelen heeft

Het Loxone Smart Home-systeem is bijzonder praktisch voor wie zonnepanelen heeft. Installaties als (af)wasmachines, batterijladers en laadstations voor je elektrische auto kunnen zo op zonne-energie functioneren wanneer er veel zonlicht beschikbaar is. Bovendien zal de energiemanager precies weten waar energie gevraagd wordt en waar energie vandaan komt. Hij zal steeds de zon als primaire bron gebruiken als dat mogelijk is.

Een dergelijk systeem met een gratis energiemanager erbij laten inbouwen? Laat van je horen en wij bekijken samen met jou welke functies we in jouw woning kunnen toepassen.

Meer weten over energie­manage­ment?

Contacteer ons gerust voor meer informatie!