top of page

Slim energiemanagement

Wat is energiemanagement?

Energiemanagement is de combinatie van alle maatregelen die ervoor zorgen dat met een minimale energie-input een vereiste prestatie wordt bereikt. De energie-efficiëntie moet worden verhoogd om het particuliere of operationele energieverbruik duurzaam te verminderen. Het belangrijkste doel van energiemanagement is het verhogen van het eigen verbruik, d.w.z. het optimale gebruik van zelf geproduceerde energie – meestal uit een PV-systeem zoals zonnepanelen. Een intelligent energiemanagementsysteem helpt om dit doel te bereiken.

Waarom is energiemanagement belangrijk?

Een efficiënt energiemanagement levert een belangrijke bijdrage aan de milieu- en klimaatbescherming door het opsporen en benutten van energiebesparingspotentieel. Bovendien vermijdt het kritische belastingspieken. Maar het is niet alleen het milieu dat wordt beschermd – een hogere energie-efficiëntie zal ook je energiekosten aanzienlijk doen dalen.

 

Hoe werkt energiemanagement met Loxone?

De Miniserver regelt de intelligente distributie van energie in je smart home, afhankelijk van de stroomproductie, vraag en prioriteit. Altijd met het doel het zelfverbruik te verhogen zonder het elektriciteitsnet te overbelasten.

Het energiemanagement kan ook omgaan met “domme” apparaten, zoals een warmwaterboiler en schakelt deze in precies wanneer er voldoende elektriciteit wordt geproduceerd of wanneer ze dringend nodig zijn.

Wist je trouwens dat Loxone Config de Home Connect apparaten van Bosch, Siemens, Neff en Gaggenau slim kan maken aangezien ze nu eenvoudig te integreren zijn in elke Loxone installatie?

Energiemanagement met Loxone in de praktijk

De zon is een natuurlijke en duurzame bron van energie. Daarom willen we deze ook optimaal benutten. Om te starten is het plaatsen van zonnepanelen en de energie die eruit voortkomt goed te beheren. Vroeger kregen we geld voor het plaatsen van overtollige energie op het net, maar met de digitale meter is dat mogelijk verleden tijd. Energie oogsten en zelf slim gebruiken zonder ze te verkwisten, daar draait het nu om. Dankzij Shape Domotica en Loxone Smart Home is dat kinderspel.

Fotovoltaïsche installaties zetten de energie van de zon om in elektrische stroom. Is er overschot, dan kan u die automatisch sturen naar verbruikers die niet tijdkritisch zijn en kunnen werken wanneer de zon schijnt, zoals was- en afwasmachines, de oplader van uw elektrische wagen, een batterijlader met batterij voor de verlichting 's avonds.

Als in uw Smart Home een warmteverdeling geïntegreerd is, kan de energie van thermische zonnepanelen naar elke ruimte worden getransporteerd die geen directe zonnestraling krijgt. Gratis energie dus!

Complexe installaties? Niet echt, we plaatsen en configureren die. Jij kan de vorderingen opvolgen via de App.

Posetron Telcoman.png

Toepassingen

  • Zonnepanelen

  • Thuisbatterij

  • Laadpaal

MU_Energy-Monitor.png
bottom of page