top of page

Een nieuwe Miniserver, een nieuw tijdperk!

Bijgewerkt op: 6 jun. 2021

Vandaag werd de nieuwe miniserver gelanceerd.


Omwille van de technische evoluties in de laatste 10 jaar, zoals nieuwe netwerkprotocollen, betere encryptiemethodes, ... en nog veel meer is een nieuwe generatie van Miniserver ontstaan die niet alleen gebruik maakt van die evoluties, hij maakt een enorme sprong voorwaarts op het gebied van prestaties.

De nieuwe miniserver blinkt verder uit met verbeterde beveilingsfuncties en een ingebouwde Loxone Tree interface (max. 50 devices). De communicatie tussen meerdere miniservers verloopt nu ook via de tree interface. Daarbij kunnen digitale en analoge waarden en teksten verstuurd worden.


De bestaande Loxone installaties blijven voor 100% functioneel.

Thomas Möser, Loxone oprichter zegt hierover:

"Onze producten en softwaretools zijn ontworpen om een (gebouw)leven lang betrouwbaar te presteren. Deze overtuiging vloeit voort uit de ontwikkeling van de software versies, maar ook uit de keuze van materialen en de constructie van elk product."


Ongeacht de naam en kleur van de behuizing zijn alle miniservers altijd door 1 ding verbonden geweest: De betrouwbaarheid, ook na 10 jaar! Ze zijn eveneens compatibel met alle ooit ontwikkelde extensies en met de nieuwste softwaregeneratie. En ook de oudste miniserver blijft voorzien van de gratis software updates.

De eigenschappen van de nieuwe miniserver:

  1. 8 relais uitgangen potentiaalvrij max. 250VAC/10A cosφ=1 max. 30VDC/10A

  2. digitale ingangen 24VDC

  3. 4 analoge ingangen 0-10V

  4. Loxone Link interface (max. 30 extensions)

  5. Loxone Tree interface (max. 50 Tree apparaten)

  6. Loxone Tree intercommunicatie

  7. LAN interface (IPv4/IPv6, SSL, 100Mb)

  8. Voeding 19,2 VDC ... 30 VDC (PELV)

  9. Montage op DIN-rail (9 modules)

Voor de KNX gebruikers: De KNX connectie is niet meer aanwezig in de nieuwe miniserver. Wil je dan toch die server gebruiken, dan moet je om KNX toestellen te gebruiken een nieuwe KNX Extensie aankopen voor € 594,23!

Aankoopprijs: Miniserver 2 + KNX Extensie = €  659,09 + € 594,23 = € 1253.32

En als je de Miniserver GEN 1 nog kan aankopen, kost het slechts €  549,24, een verschil van een slordige € 700! Een niet zo leuke evolutie in integratie eigenschappen.


33 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page