AI Shape Domotica white

gebruiksvriendelijke domotica professionele installatie of zelfbouw verzending in heel België

Inbraakbeveiliging in een smart home

Gisterenochtend hoorden we het op de radio: Na een rustige coronaperiode stijgen de inbraken weer. Inbraak is geen gebeurtenis die alleen van invloed is op ons huis en bezittingen, maar het heeft een blijvende impact op ons leven. Het beveiligingsniveau in uw huis kan een echt afschrikmiddel zijn tegen inbraak of voorkomen dat wordt ingebroken.

image

Hoe ziet bescherming tegen inbraken eruit in een Loxone Smart Home?

Op wacht: klaar om te beschermen

Een Loxone Smart Home is altijd op zoek. Altijd voorbereid, hoopt nooit in actie te moeten komen. Stel je dit eens voor: jij en je familie zijn op een welverdiende vakantie. Je huis is misschien leeg, maar het ziet er zeker niet zo uit voor potentiële inbrekers. In een huis met geavanceerde domotica worden geen aanwijzingen aan potentiële inbrekers gegeven dat je niet thuis bent. Terwijl je weg bent, bootst je huis je aanwezigheid na – lichten aan en uit en openen en sluiten van de jaloezieën, net zoals wanneer je thuis zou zijn. Door deze acties telkens opnieuw uit te voeren is het zeer onwaarschijnlijk dat potentiële inbrekers zou denken dat niemand thuis is.

Licht, schaduw, actie

Als een inbreker zich toegang probeert te verschaffen, zal dat je huis meteen actie ondernemen door opvallend flitsenlichten te veroorzaken en door alle jaloezieën of rolluiken op te trekken. Even later start een overweldigende alarmtoon – alles in een poging om de inbreker het hazenpad te laten kiezen. Je kunt je er niet voor verbergen.

image

Er zijn veel manieren waarop een inbreker zich toegang kan verschaffen tot je huis. Door een raam, een ontgrendelde patiodeur, een garagepoort, …. Door een combinatie van sensoren, inclusief bewegingssensoren en glasbreuksensoren te gebruiken weet uw Loxone Smart Home wanneer iets niet klopt en begint onmiddellijk te reageren. Als uw woning een indringer detecteert wordt een alarm in 3 trappen geactiveerd om u en eventuele voorbijgangers zo snel mogelijk te waarschuwen. Dit geeft de inbreker geen tijd om zich te bedienen van jouw bezittingen.

Shape Domotica

image

Peter

Hoe goed voelt het niet om je eigen huis te beveiligen bij het bouwen of verbouwen? Om eindelijk al je wensen te realiseren. Qua architectuur, inrichting, beleving en … functionaliteit. Want je wilt niet alleen een mooi huis, je wilt ook een slim huis. Toch? Een huis waar zo veel mogelijk functies zijn geautomatiseerd. Ook beveiliging. Dat is gewoon het toepassen van een stukje techniek. Dat is een Loxone Smarthome.

Shape Domotica creëert voor jou die slimme woning. Neem contact op via de website (www.shapedomotica/contact) of bel 0483 62 13 89

Bekijk onze andere blogs

cb09e5_4504d613ac4f4cd881d74b25b0c7efdamv2
NIEUW: Loxone Modbus AIR
Er is nieuws van de productontwikkelingsafdeling van Loxone: met de gloednieuwe Modbus Air kan je jouw...
cb09e5_0b84ed4ae6374696a1f69a92c967b524mv2
Eenvoudige integratie van Hörmann componenten
Met de nieuwe Hörmann Air kan je als Loxone Partner de verschillende types Hörmann motoren naadloos...
cbe aaaaabbddacb~mv
Nieuwe NFC Touch samen met de nieuwe intercom
Loxone heeft net de nieuwe intercom voorgesteld, maar in relatieve stilte is ook een nieuwe generatie...

Je domoticasysteem uitbreiden?

Bestel vandaag nog je elektronica in onze webshop!