AI Shape Domotica white

gebruiksvriendelijke domotica professionele installatie of zelfbouw verzending in heel België

Energiebeheer zoals nu al mogelijk in Loxone.

Energie produceren

Integreer jouw fotovoltaïsche systemen in jouw intelligent gebouw. Je gebruikt jouw zelfgeproduceerde stroom doelbewust om bv. kosteloos jouw warmwaterreservoir te vullen of de E-wagen uit het wagenpark van het bedrijf op te laden. Dankzij een intelligente energieteller kent het systeem het actuele stroomverbruik alsook de stroomproductie. Je kan deze energiestroom op elke moment van de dag raadplegen in de Loxone App.

Energie produceren

Integreer jouw fotovoltaïsche systemen in jouw intelligent gebouw. Je gebruikt jouw zelfgeproduceerde stroom doelbewust om bv. kosteloos jouw warmwaterreservoir te vullen of de E-wagen uit het wagenpark van het bedrijf op te laden. Dankzij een intelligente energieteller kent het systeem het actuele stroomverbruik alsook de stroomproductie. Je kan deze energiestroom op elke moment van de dag raadplegen in de Loxone App.

cbe bfbbcfddbffcabbmv

Energie manager

In geval van een energieoverschot kunnen tot 12 verbruikers op intelligente wijze worden ingeschakeld in plaats van de energie aan het net te leveren. Bovendien is het mogelijk een door de gebruiker bepaalde termijn vast te stellen waarbinnen bijvoorbeeld de was klaar moet zijn.

Energie opladen

Heb je een elektrische auto? Installeer een slimme laadpaal thuis of op het werk. Die gebruikt de zelf geproduceerde energie van jouw zonnepanelen. Definieer de laadstroom, start en pauzeer het laadproces op elk moment via de Loxone App of stel vaste laadtijden in om te profiteren van het lage nachttarief. Om jouw stroomvoorziening tegen overbelasting te beschermen, let het systeem op de totale stroombelasting.

Bescherming tegen overbelasting

Loxone houdt te allen tijde de huidige belasting in het gebouw in de gaten. Als het maximaal toelaatbare vermogen wordt overschreden, worden bepaalde belastingen losgekoppeld en geblokkeerd, afhankelijk van de prioriteit. Dit beschermt op betrouwbare wijze tegen overbelasting van de stroomaansluiting of de toevoerleiding naar het gebouw.

Perfect voor de optimalisering van het eigen verbruik

Warmtepomp

De exploitatiekosten van een warmtepomp kunnen aanzien lijk worden verlaagd door gebruik te maken van de energie die door de pomp zelf wordt geproduceerd. Als de warmtepomp een geïntegreerd waterverwarmingssysteem heeft, kan dit als extra bufferopslag dienen. Beide leiden tot een hogere economische efficiëntie van het PV-systeem, aangezien het eigen verbruik wordt verhoogd, wat op zijn beurt weer leidt tot een besparing op de energiekosten. Een win-win-win situatie.

Thuisbatterij

Een batterij slaat overtollige zonne-energie op in plaats van deze aan het net te leveren en maakt deze bruikbaar, bijvoorbeeld na zonsondergang of tijdens een stroomstoring. Naast zelfconsumptie wordt hierdoor ook de onafhankelijkheid van het openbare elektriciteitsnet vergroot. Ook op het gebied van batterijopslag zijn we er trots op te kunnen rekenen op sterke samenwerkingspartners als Tesla, Varta en Fronius. Deze systemen kunnen met een paar muisklikken in elke Loxone-installatie worden geïntegreerd.

Energie­monitoring

Eigen productie, netvoeding, batterijopslag, verbruik en nog veel meer. Met Loxone worden alle relevante gegevens van het intelligente energiemanagementsysteem gevisualiseerd in een aantrekkelijke energiemonitoring en kunnen ze op elk moment en vanaf elke locatie worden bekeken. Individuele en gedetailleerde statistieken leveren nuttige informatie op en maken het mogelijk verdere energiebesparingsmogelijkheden aan het licht te brengen en de energie-efficiëntie verder te optimaliseren.

Wens je meer informatie over de gratis app of de energiebesparende mogelijkheden, aarzel dan niet om me te contacteren via Contact. Ik ben Peter Berghmans, Elektrotechnisch ingenieur en goed op de hoogte van de mogelijkheden die Loxone bied.

Bekijk onze andere blogs

1-fase energiemeter tree
Nieuwe energiemeters van Loxone: direct correct uitleesbaar!
Eenvoudige integratie dankzij Tree technologie De nieuwe apparaten aansluiten – Tree zoekopdracht starten en in Loxone...
cb09e5_4504d613ac4f4cd881d74b25b0c7efdamv2
NIEUW: Loxone Modbus AIR
Er is nieuws van de productontwikkelingsafdeling van Loxone: met de gloednieuwe Modbus Air kan je jouw...
cb09e5_0b84ed4ae6374696a1f69a92c967b524mv2
Eenvoudige integratie van Hörmann componenten
Met de nieuwe Hörmann Air kan je als Loxone Partner de verschillende types Hörmann motoren naadloos...

Je domoticasysteem uitbreiden?

Bestel vandaag nog je elektronica in onze webshop!