AI Shape Domotica white

gebruiksvriendelijke domotica professionele installatie of zelfbouw verzending in heel België

DE SUCCESGEHEIMEN VAN THOMAS MOSERS & MARTIN ÖLLERS

Loxone Real Smart Home

Thomas & Martin startten hun bedrijf samen in 2009 en hebben nu 260 werknemers, 16 locaties en 60.000 slimme huizen wereldwijd. Motto “50.000 minder handelingen, meer tijd om te leven”. Omdat de huizen die Loxone uitrust absoluut comfortabel, veilig en energiezuinig zijn en ook een op de vraag gerichte “feel-good-temperatuur” beloven, heeft u de levens van uw klanten positief veranderd.

Thomas Moser:

Martin Öller en ik waren beiden aan het bouwen en plannen van het huis en we wilden een betaalbare oplossing die de meeste functies van comfort, veiligheid en energie-efficiëntie thuis zou wegnemen. We beseften echter allebei dat alles wat slim op de markt werd aangeboden onpraktisch, ingewikkeld en vooral erg duur was. In 2009 was dit de eerste steen voor de oprichting van Loxone als een full-serviceprovider voor smart home.

We hebben een duidelijk doel voor een Loxone Smart Home: namelijk dat het huis zelf weet wat het moet doen. Dit is waar onze ontwikkelingen allemaal over gaan, of het nu de software of de producten zijn. De bewoner moet in zijn eigen huis meer dan 50.000 handelingen per jaar afhandelen.

Martin Öller:

We gaan onze eigen weg en kijken niet naar wat de anderen doen. Wij bedienen bijvoorbeeld geen enkele groothandel, we lezen geen studies en we observeren geen concurrent. We zijn bijvoorbeeld niet te vinden op beurzen. Is alles dan zo rooskleurig?

Nee, er waren verschillende keren kritieke situaties tijdens de opstartfase – ik herinner me een tijd in het najaar van 2010, toen ons eerste product klaar was, maar ons financiële kader bijna uitgeput was, waardoor de verkoop niet door ging. In die tijd hadden we enkel elkaar toen de gevoelens van euforie en moed in onze schoenen zakten. Kort nadien ging het echter weer bergopwaarts en een paar maanden later waren we terug in de running. Geloof in onze gedeelde visie heeft ons hier geholpen. Vandaag telt de Loxone Group 260 medewerkers op 16 locaties wereldwijd.

Thomas Moser:

We zijn sterk afhankelijk van doelgericht werk. Dit betekent dat onze medewerkers duidelijke doelen hebben, maar de vrijheid hebben om ze met hun eigen aanpak te realiseren. De vlakke hiërarchie en snelle besluitvormingsprocessen zijn waarschijnlijk ook een belangrijke factor bij het realiseren van de groei die we nastreven.

Martin Öller:

Voor startende ondernemers kan ik meegeven dat het allerbelangrijkst is dat je sterk overtuigd bent van je idee en je niet laat ontmoedigen door kritische stemmen. Je moet voor het product / de dienstverlening door het vuur gaan en natuurlijk veel toewijding hebben.

Bio van Martin Öller:

Martin Öller werd in 1974 in Haslach in Opper-Oostenrijk geboren, op slechts een paar kilometer afstand van het huidige hoofdkantoor van het bedrijf. De vader van 2 kinderen studeerde af aan de universiteit van Hagenberg op het gebied van Software Engineering, die hij in 1998 voltooide. Kort daarna, in het jaar 2000, richtte Öller het eerste bedrijf op, eworx Network & Internet GmbH, dat nog steeds met succes IT-oplossingen implementeert en nu ook deel uitmaakt van de Loxone Group. In de tussentijd is Loxone de marktleider in de regio D-A-CH geworden en heeft het meer dan 100.000 slimme huizen gerealiseerd in meer dan 100 landen.

Bio van Thomas Moser

Thomas Moser, geboren in 1976, woont met zijn familie in Kollerschlag, niet ver van het hoofdkantoor Loxone. De vader van drie zonen studeerde na zijn basisopleiding voor process control engineer, waarna hij zich specialiseerde in instrumentatie en regeltechniek. Voordat hij Loxone oprichtte, was Thomas Moser al succesvol als ondernemer. In een management buy-out in 2001, nam hij als partner en managing director bij ekey biometrische systemen GmbH de verantwoordelijkheid voor technologische ontwikkeling, productie en logistiek. In die tijd heeft hij en zijn team een ​​wereldwijd nieuw toegangssysteem ontwikkeld op basis van de vingerafdrukken.

Bekijk onze andere blogs

cb09e5_4504d613ac4f4cd881d74b25b0c7efdamv2
NIEUW: Loxone Modbus AIR
Er is nieuws van de productontwikkelingsafdeling van Loxone: met de gloednieuwe Modbus Air kan je jouw...
cb09e5_0b84ed4ae6374696a1f69a92c967b524mv2
Eenvoudige integratie van Hörmann componenten
Met de nieuwe Hörmann Air kan je als Loxone Partner de verschillende types Hörmann motoren naadloos...
cbe aaaaabbddacb~mv
Nieuwe NFC Touch samen met de nieuwe intercom
Loxone heeft net de nieuwe intercom voorgesteld, maar in relatieve stilte is ook een nieuwe generatie...

Je domoticasysteem uitbreiden?

Bestel vandaag nog je elektronica in onze webshop!