AI Shape Domotica white

gebruiksvriendelijke domotica professionele installatie of zelfbouw verzending in heel België

CO2 sensor: een must-have voor een gezond binnenklimaat

Waarom CO2-sensoren belangrijk zijn? Een goede kwaliteit van de binnenlucht heeft een grote invloed op ons welzijn en onze prestaties. Dit wordt sterk beïnvloed door het CO2-gehalte. Dankzij een geïntegreerde CO2-meting kan de luchtkwaliteit worden bepaald met onze Ruimteklimaat Sensor Tree. Zo zorg je voor het perfecte ruimteklimaat in elke Loxone installatie. Het maakt niet uit of dit nu in een Smart Home is, op kantoor, in een school of ergens anders.

cbe cafaffbbebada~mv

CO2-sensor inclusief – Loxone Ruimteklimaat Sensor Tree

Dankzij de geïntegreerde CO2-sensor* levert de Ruimteklimaat Sensor Tree naast temperatuur en vochtigheid betrouwbare gegevens over het CO2-gehalte in het gebouw. Kortom: de luchtkwaliteit kan worden gemeten.

Dankzij de exacte meting van temperatuur, vochtigheid en CO2 kan je in een handomdraai zorgen voor het perfecte binnenklimaat.

Waarom CO2-meting zo belangrijk is

Een gezond binnenklimaat, d.w.z. aangename temperaturen in combinatie met ideale binnenlucht, heeft een aanzienlijke invloed op ons welzijn. De kwaliteit van de ruimtelucht wordt, naast de luchtvochtigheid, sterk beïnvloed door de CO2-concentratie.

CO2 – of koolstofdioxide – is een kleur- en reukloos gas dat, in een concentratie van ongeveer 400 ppm, een natuurlijk en belangrijk bestanddeel van onze omgevingslucht is. Bij hogere concentraties heeft CO2 echter negatieve effecten op onze gezondheid.

Bij niveaus zo laag als 1000 ppm kunnen symptomen van ongemak zoals hoofdpijn en slechte concentratie optreden. En vooral in gesloten ruimtes levert een CO2-meting vaak hogere waarden op.

cbe ffdcfabbfddcdb~mv

CO2-meting thuis, op kantoor …

Wij mensen stoten van nature een aanzienlijke hoeveelheid CO2 uit met de lucht die we inademen. Gemiddeld 40 milliliter CO2 per liter lucht. Zelfs één enkele persoon kan de

CO2-concentratie in een ruimte in korte tijd tot 1.000 ppm doen stijgen.

Scholen, kantoren, vergaderzalen, enz. – vooral op plaatsen waar veel mensen samenkomen in een relatief kleine ruimte, detecteren CO2-sensoren vaak verhoogde CO2-niveaus.

Maar ook thuis meten CO2-sensoren steeds vaker verhoogde waarden. Dit is te wijten aan het feit dat de bouwschil van moderne huizen nu zo dicht is dat er bijna geen “natuurlijke” luchtuitwisseling meer plaatsvindt.

Hoe CO2-sensoren kunnen helpen

Thuis, op school of op kantoor: dankzij de Ruimteklimaat Sensor Tree en de geïntegreerde CO2-sensor kan je de binnenluchtkwaliteit op elk moment meten.

De DIN-norm EN 13779: 2007-09 (DIN 2007-09) helpt bij de juiste indeling van deze CO2-meting:

CO2 meting ≤ 800 Hoge binnenluchtkwaliteit

CO2 meting > 800-1.000 Middelmatige binnenluchtkwaliteit

CO2 meting > 1.000-1.400 Matige binnenluchtkwaliteit

CO2 meting > 1.400 Lage binnenluchtkwaliteit

PS: Met het CO2-gehalte neemt ook de virusbelasting in de ruimte toe en dus het risico op infectie. CO2-sensoren kunnen dus actief bijdragen tot infectiebestrijding.

CO2-sensor naadloos geïntegreerd in het intelligente gebouw

Of het nu via een pushmelding op uw smartphone is, via e-mail, text-to-speech aankondiging, CO2 stoplicht of … Dankzij de volledige integratie in het Loxone systeem, informeert de Ruimteklimaat sensor je op betrouwbare wijze over verhoogde CO2-waarden. Via de app heb je de huidige waarden op elk moment in beeld.

Bovendien kan een Loxone installatie actief maatregelen nemen om de binnenlucht te verbeteren en bijvoorbeeld ramen openen of het ventilatiesysteem hoger zetten. Talrijke interfaces maken het mogelijk.

Ideale positionering van de CO2-sensor

Voor een optimale meting van het CO2-gehalte bevelen wij een montagehoogte van één tot twee meter aan. Bovendien moet de lucht op de plaats van installatie de werkelijke luchtkwaliteit zo dicht mogelijk benaderen. Vermijd daarom installatie direct naast deuren, ramen en luchttoevoerleidingen.

Ingebruikname Ruimteklimaat Sensor Tree

Dankzij de Tree technologie is de inbedrijfstelling van onze Ruimteklimaat Sensor eenvoudig via Plug & Play. In de video laten we zien hoe makkelijk het is

Meer info: ga naar contact of op de website van Loxone

Prijs: CO2 melder Tree €204,97 zonder BTW en €248,01 BTW 21% inbegrepen

Bekijk onze andere blogs

cb09e5_4504d613ac4f4cd881d74b25b0c7efdamv2
NIEUW: Loxone Modbus AIR
Er is nieuws van de productontwikkelingsafdeling van Loxone: met de gloednieuwe Modbus Air kan je jouw...
cb09e5_0b84ed4ae6374696a1f69a92c967b524mv2
Eenvoudige integratie van Hörmann componenten
Met de nieuwe Hörmann Air kan je als Loxone Partner de verschillende types Hörmann motoren naadloos...
cbe aaaaabbddacb~mv
Nieuwe NFC Touch samen met de nieuwe intercom
Loxone heeft net de nieuwe intercom voorgesteld, maar in relatieve stilte is ook een nieuwe generatie...

Je domoticasysteem uitbreiden?

Bestel vandaag nog je elektronica in onze webshop!